Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Politie, recht en criminaliteit

Koerden in Europa demonstreren voor harder ingrijpen tegen IS

Koerden in heel Europa zijn de afgelopen dagen de straat op gegaan om steun te vragen voor volksgenoten Syrië. In Den Haag drong in de loop van gisteravond een groep van enkele honderden Koerdische actievoerders het gebouw van de Tweede Kamer binnen. Ze vroegen aandacht voor de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat, met name in de bedreigde Syrische stad Kobani. Ook bij het Europees Parlement in Brussel, bij de Eiffeltoren in Parijs en de Brandenburger Tor in Berlijn werd gedemonstreerd.
David van Dam
Pro-Koerdische betogers worden in Suruc, bij de Turkse grens met Syrië, uiteen gedreven.
Reuters/Umit Bektas
David van Dam
David van Dam
Demonstranten van de Koerdische 'populaire beschermingseenheid' bij de Brandenburger Tor in Berlijn eisen meer Westerse interventie in de strijd tegen Islamitische Staat.
AFP/Odd Andersen
AFP/Bulent Kilic
"Vandaag zijn het de Koerden, morgen misschien jullie", staat op het affiche waarmee deze vrouw afgelopen zaterdag protesteerde in Marseille.
AFP/Anne-Christine Poujoulat
Koerden in de Zuid-Franse stad Marseille tijdens een protest tegen de dreigende genocide van Syrische Koerden door IS. t
AFP/Anne-Christine Poujoulat
Koerden, met PKK-vlaggen, demonstreerden op 4 oktober bij de Eiffeltoren in Parijs tegen de gevreesde genocide van Koerden door IS in Syrië.
AFP/Matthieu Alexandre
De Turkse politie wordt in Suruc regelmatig ingezet om rellen in te dammen.
AFP/Bulent Kilic
Turkse Koerden kijken vanaf bovenop een huis bij de grens met Syrië naar Kobani. De hevige gevechten bij de overwegend Koerdische stad zijn vanaf Suruc in het zuidoosten van Turkije te zien.
Reuters/Umit Bektas
Demonstranten dragen een vlag met het portret van de leider van de separatistische Turks-Koerdische Arbeiderspartij PKK, Abdullah Ocalan, die in Turkije in de gevangenis zit.
Reuters/Yves Herman
Demonstranten scanderen leuzen voor het Europees Parlement in Brussel, de oproerpolitie staat paraat.
AFP/Emmanuel Dunand
Koerdische betogers bij het Europees Parlement
Reuters/Yves Herman
Koerden bezetten de Tweede Kamer en het Plein in Den Haag om aandacht te vragen voor de situatie in Kobani.
David van Dam