Kijken met Kijk

Programma’s van SBS6, Veronica of Net5 gemist? Televisiekijkers kunnen terecht bij de vernieuwde app Kijk van SBS Broadcasting B.V. Hierin zijn zeker vijfduizend series en films gratis of tegen betaling te bekijken. De app is hiermee een commerciële tegenhanger van Uitzending Gemist. Het feit dat ook zeer recente producties zoals Divergent of Captain America: The Winter Soldier beschikbaar zijn, spreekt voor de bruikbaarheid van Kijk. Op deze manier concurreert het ook met Netflix en Pathé Thuis. De app werd recentelijk op de schop genomen: de interface is eenvoudig en toont overzichtelijk het aanbod van de drie netten. Gebruikers kunnen een profiel instellen waardoor zij gemakkelijk bij hun favoriete programma’s kunnen komen. Kijk is echter niet helemaal zonder fouten, zo laden schermen en video’s langzaam op sommige smartphones. Daarnaast zijn de films in de app met vijf euro wel erg prijzig.