Japan-expert in Hong Kong

Weten wat er speelt in Hong Kong? Naast het lezen van deze krant, is het dan raadzaam om David Pilling te volgen op Twitter. De Azië-redacteur van de Financial Times zit bovenop de gebeurtenissen en middenin de mensenmassa die zich de afgelopen dagen verzamelde in het financiële centrum van China. Hier protesteren inwoners voor meer vrijheid en minder restricties van de Chinese regering bij de burgemeestersverkiezingen in 2017. Pilling verslaat via zijn account live de situatie in Hong Kong met bijzondere observaties, foto’s van demonstraties en interessante artikelen. Eigenlijk is de journalist een Japan-expert – daar was hij van 2002 tot 2008 correspondent voor de financiële krant – maar door de massale demonstraties in zijn nieuwe woonplaats is hij nu ook expert over deze nieuwe Aziatische Occupy-achtige beweging en de zogeheten ‘paraplurevolutie’. Met zijn uitgebreide kennis van de regio kunnen Azië-liefhebbers uren zoet zijn met Pillings tijdlijn.