Camping Powned

NPO 3, 21.55-22.30u.

In het tweede seizoen van Camping Powned gaat Rutger Castricum twee weken op vakantie naar Frankrijk met zes families die dat normaal gesproken niet kunnen betalen. De presentator zet ze aan het werk en gaat met ze in gesprek.

Castricum licht telefonisch toe: „Vaak hebben deze mensen het idee dat zij zielig zijn en dat we hen dus maar geld moeten geven. Maar ze moeten daarvoor aan het werk. Het helpt vaak al om dat gewoon tegen ze te zeggen. In Camping Powned gaan ze hiermee aan de slag en achteraf geven ze aan dat ze hier zeker wat aan hebben gehad.”

Volgens Castricum is het entertainment, maar kunnen de minvermogende kijkers er ook wat van leren. Vorig jaar werden de deelnemers ook op deze manier geconfronteerd met hun instelling. Wel blowen en niet werken, een au pair aanhouden terwijl je failliet bent, en geld verdienen in de misdaad; daarmee kom je niet verder.

Het programma past bij de rechtse signatuur van de omroep: wie arm is, werkt niet hard genoeg. En: je moet je lot in eigen handen nemen. En het past natuurlijk ook bij PowNeds gevoel voor humor: lekker de onderklasse uitlachen.