Flappy Bird meets Jay-Z

Wat krijg je als je de naam van een legendarisch nummer van rapper Jay-Z, het uiterlijk van het jaren tachtig spel Pong en de irritante besturing van Flappy Bird combineert?

Juist: 99 Problems. De app van ontwikkelaar mamau is een heerlijk simplistische game om een paar minuten te doden tijdens het wachten op de trein of in de rij bij het postkantoor. Door op het scherm te klikken springt een blokje omhoog, dat ook van links naar rechts beweegt.

De speler van 99 Problems moet onderweg omhoog obstakels vermijden om nieuwe levels te halen. Die tellen uiteraard af van 99 naar nul. Hoe dicht de gebruiker bij een nieuw level is, kan hij zien aan de kleur van zijn blokje.

Raakt het blokje obstakels aan, dan ontploft het en moet de speler opnieuw beginnen. 99 Problems kan best een van de beste vervolgen van succesgame Flappy Bird zijn die er te vinden zijn in Google Play of iTunes.