Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Fetish op de foto

Voor zijn serie ‘The Fetlife’ dompelde Danny Ghitis zich onder in de New Yorkse fetish-gemeenschap. De fotograaf zag het project als een manier om zichzelf te „confronteren met zijn eigen onwetendheid”, vertelde hij vorige maand aan Slate. Maar The Fetlife vormde ook onderdeel van een zoektocht naar zijn eigen identiteit. Want Ghitis werd wel geconfronteerd met zijn eigen grenzen tijdens ontmoetingen met een vrouw die verkrachtingsrollenspellen speelt of een transgender man die zich seksueel uit door zich te verkleden als baby. Zijn foto’s leggen haarscherp de realiteit en vooral de gewoonheid van deze seksuele voorkeuren van New Yorkers bloot. Ghitis: „Om mensen te ontmoeten die zichzelf volledig accepteren en niet bang zijn om zichzelf uit te drukken, was erg interessant. Het is inspirerend om iemand te leren kennen die bereid is jou zonder voorwaarden te omarmen. Ik denk dat ik dit ook meer moet gaan doen.”