Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Emancipatie

Zo word je met stop-motion stuntman

Stel: je bent niet zo’n stuntman, maar je wilt wel graag een stoer vechtfilmpje maken. Dan kun je ook een stop-motion maken. Het resultaat is niet helemaal vergelijkbaar, maar wel gaaf.

Stel: je bent niet zo’n stuntman, maar je wilt wel graag een stoer vechtfilmpje maken. Dan kun je ook een stop-motion maken. Het resultaat is niet helemaal vergelijkbaar, maar wel gaaf.

Hoeveel frames er voor dit filmpje zijn gebruikt, hebben de makers (CorridorDigital) er niet bij gezegd, maar het zullen er een heleboel geweest zijn, want voor elke schijn van beweging is een apart beeld nodig.

De mannen van CorridorDigital doen allerlei gekke dingen met speciale effecten. Dikwijls maken ze van zichzelf op die manier superhelden, stuntmannen of hoofdrolspelers in hun eigen videospel. Bijvoorbeeld Superman.