Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Kranten

Die Rotterdamse Markthal is een bedrieglijke yuppenhut

De Martkhal in Rotterdam
De Martkhal in Rotterdam Foto NRC / Joost van der Vaart

Onder het mom van Rotterdamse authenticiteit verdrijft dit kakkineuze vastgoedproject de minder vermogenden uit de binnenstad. Er is niets Rotterdams aan die Markthal, aldus Arjen van Veelen (Rotterdam-Noord) en Zihni Özdil (Rotterdam-Zuid).

Zelden werd een vastgoedproject met zoveel unanieme jubel onthaald als de Markthal in Rotterdam. „Prachtig en gedurfd”, „een Sixtijnse kapel”, nee, „de Sagrada aan de Maas!”. Had Rotterdam er soms een Parthenon bijgekregen? Een Taj Mahal? Nee, er was een winkelcentrum gebouwd — en zelfs de meest kritische journalisten vielen in katzwijm.

Lees hier het gehele artikel (gratis voor abonnees, te koop voor niet-abonnees)