In beeld

In Venezuela betaal je omgerekend ruim 100 euro voor een handdoek

Het gaat slecht met de economie in Venezuela. En dat heeft geleid tot (omgerekend) absurde prijzen voor sommige spullen en dus ook de koopkracht van de Venezolanen. Neem een kilo wortels: 120 bolivars, omgerekend 19,05 dollar (15,18 euro). Of een Big Mac: 14,50 dollar (11,55 euro). Dat is duur, absoluut, maar valt nog mee vergeleken bij de wat andere producten. Kleurpotloden bijvoorbeeld: 115 dollar (92 euro). Een handdoek: 136 dollar (108 euro). Een paar Adidasjes: bijna 1.200 dollar (956 euro). De regering van president Maduro noemt het minimumloon van Venezuela van 4,252 bolivars per maand (539 euro) het hoogste in de regio. Maar op de populaire, officieuze zwarte markt voor valuta, de mercado paralelo, in het land is dit slechts 34 euro. Daar zijn honderd bolivar maar één dollar waard.
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins
Reuters/ Carlos Garcia Rawlins