Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Economie

Facebook rondt overname WhatsApp af voor 21,8 miljard dollar

Facebook heeft de overname van berichtendienst WhatsApp officieel afgerond. De Europese Unie moest nog akkoord gaan met de miljardenovername, wat eerder deze week gebeurde.

Met de deal is een bedrag van 21,8 miljard dollar (17,3 miljard euro) gemoeid,  bijna drie miljard dollar meer dan het originele overnamebedrag. Die toename valt grotendeels te verklaren door de gestegen aandelenkoers van Facebook. De in februari gesloten deal bestond behalve uit een overnamebedrag namelijk ook uit een grote hoeveelheid Facebookaandelen, die in de tussentijd flink zijn gestegen.

WhatsApp is verreweg de grootste acquisitie van Facebook en een grotere overname dan Google, Microsoft of Apple ooit hebben gedaan.

WhatsApp groeit snel, vooral in Brazilië, India, Mexico en Rusland. De berichtenapp heeft meer dan 500 miljoen gebruikers.

NRC Q volgen en delen via WhatsApp? Dat kan. Schrijf je hier in.