Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Algemeen

Slachtoffers klagen gemeente aan

Een aantal slachtoffers van het dodelijke ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen dient een bezwaar in tegen het verlenen van de evenementenvergunning door de gemeente. Ze eisen een schadevergoeding, heeft letselschadeadvocaat Yme Drost gezegd. Drost vertegenwoordigt in totaal vijftien mensen, van wie er negen bezwaar indienen. Volgens de jurist deugt de afgegeven vergunning niet. Er zou geen goed calamiteitenplan zijn geweest en er was onvoldoende aandacht voor de veiligheid tijdens het evenement. Bovendien ontbreekt een ontheffing waarin staat dat een monstertruck op de openbare weg mag rijden. Drost wil ook de organisatie aansprakelijk stellen voor het ongeval. „Dat heeft nu nog geen haast.”