Video: Salto’s en andere stunts. Deze paraglider ‘speelt’ graag in de lucht

Hij houdt ervan om langs rotsen te scheren en vliegt met gemak over dorpjes heen. Terwijl een gemiddeld mens al enorm onder de indruk is van überhaupt parachutespringen of paragliden, kan het Théo de Blic (20) niet extreem genoeg zijn. Hij brengt als paraglider heel wat uren door in de lucht en besloot dat het tijd was voor meer.

In een korte video van iets meer dan twee minuten vertelt hij over het paragliden. Wat de video vooral zo gaaf maakt is het uitstekende filmwerk, in combinatie met prachtig geluid. Sterker nog: aan het begin van de video wordt het advies gegeven om de beelden te bekijken via een goede geluidsinstallatie voor het beste effect.

De Blic neemt je vervolgens mee de lucht in. Via een camera op zijn pak zie je wat hij ziet: prachtige vergezichten, dorpjes, rotsen en allerlei andere dingen. Maar het beste moet nog komen. Want, zo vertelt hij, op een gegeven moment was de lol er voor hem een beetje af. Hij wilde meer dan simpel ‘vliegen’. Dus besloot hij acrobatische stunts uit te gaan voeren. Salto’s maken, scherpte bochten, verzin het maar. En dat ziet er best gaaf uit.