Promes en Bruma bij selectie Oranje voor komende interlands

AP Photo / Petr David Josek

Tegen Tsjechië zaten ze nog niet bij de selectie, maar middenvelder Quincy Promes (Spartak Moskou) en verdediger Jeffrey Bruma (PSV) zijn er in de thuiswedstrijd tegen Kazachstan en de uitwedstrijd tegen IJsland in de EK-kwalificatie wel bij. De rest van de selectie is weinig verrassend.

Beiden zijn geen nieuwe namen in Oranje. Promes speelde eerder dit jaar al de volledige 90 minuten in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk, toen onder Louis van Gaal. Bruma debuteerde al in 2010 onder Bert van Marwijk, toen als speler van Chelsea. Ook Virgil van Dijk (Celtic) zit weer bij de selectie. Dat zat hij ook in de verloren wedstrijd in Tsjechië (2-1), maar toen kreeg hij geen speelminuten. Hij wacht dus nog wél op zijn debuut.

Verder keert Arjen Robben terug na een blessure. Hij had al weer voor zijn club Bayern München gespeeld in zowel de competitie als in de Champions League.

Hiddink kent vooralsnog een weinig succesvol begin aan zijn tweede periode als bondscoach. Een oefenwedstrijd tegen Italië ging met 2-0 verloren en de eerste kwalificatiewedstrijd werd in de laatste minuut knullig uit handen gegeven. Van nu al stoppen, wil Hiddink in ieder geval niets weten:

“Heb er na Tsjechië geen moment over nagedacht om te stoppen als bondscoach, ondanks dat daar commotie over was. Heb wat dingen loslippig gezegd, maar was nooit met de bedoeling dat ik op zou stappen.”

De volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Jeroen Zoet (PSV), Tim Krul (Newcastle United),

Verdediging: Jeffrey Bruma (PSV), Virgil van Dijk (Celtic), Bruno Martins Indi (FC Porto), Daryl Janmaat (Newcastle United), Erik Pieters (Stoke City), Stefan de Vrij (Lazio), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Joël Veltman (Ajax);

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos Piraeus), Daley Blind (Manchester United), Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Davy Klaassen (Ajax), Georginio Wijnaldum (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray);

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luciano Narsingh (PSV), Arjen Robben (Bayern München), Quincy Promes (Spartak Moskou), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United).