Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Weer

Zij balen van de klimaatcrisis

foto AFP/NOAA/COREY ACCARDO
foto AFP/NOAA/COREY ACCARDO

Zo’n 35.000 walrussen hebben zich verzameld op het strand, dat zo'n 8 kilometer ten noorden van Point Lay ligt, een dorp in het noordwesten van Alaska. De walrussenverzameling werd ontdekt tijdens het jaarlijkse luchtonderzoek naar zoogdieren in het noordpoolgebied. De beesten zoeken hun heil op het land omdat ze op zee geen ijs meer kunnen vinden om op te rusten. Het zeeijs smelt door de snelle opwarming van het noordpoolgebied.