Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Nederlands team verliest perspectief na nederlaag tegen Servische vrouwen

Foto EPA

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben gisteren in de tweede ronde van het WK van Servië verloren. In Verona stond Oranje drie keer voor in de set, maar verloor met 22-25, 23-25 en 23-25. Nederland speelt in de tweede ronde nog tegen Brazilië, Turkije en Bulgarije en door de sterke tegenstand lijkt het bereiken van de laatste zes onbereikbaar. Volgens bondscoach Gido Vermeulen gaf de routine van Servië de doorslag. De meeste speelsters deden al eerder mee aan de Olympische Spelen en WK’s. (Novum)