Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Directeur Secret Service moet weg na schandaal indringer

De directeur van de Amerikaanse United States Secret Service, Julia Pierson, heeft gisteren haar ontslag moeten aanbieden. De Secret Service is met 4.000 agenten verantwoordelijk voor de beveiliging van onder anderen president Obama. Maar die beveiliging heeft grote gebreken, bleek onlangs toen een man over het hek van het Witte Huis klom en kon doordringen tot de East Room op de begane grond. Bij een hoorzitting in het Congres werd gisteren duidelijk dat er nog veel andere zwaktes in Obama’s beveiliging zitten. Pierson wordt opgevolgd door Joseph Clancy, een ex-medewerker van de Secret Service. (NRC)