Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Opvoeden

Kijken: het leven van een vrouw in vier minuten

Van kind tot bejaarde vrouw. In deze korte film komen alle fases in het leven van een vrouw voorbij. Van nagekeken worden op straat tot eenzaam oud vrouwtje. Herkenbaar?

Filmmaker Celia Bullwinkel toont wat een meisje allemaal kan meemaken in haar leven. Een lichaam dat verandert, nagekeken worden door (vervelende) mannen, carrière maken, de liefde tegenkomen, zwangerschap, opvoeding, vermoeidheid, niet meer nagekeken worden door (vervelende) mannen, midlife-crisis, hangborsten, uitdijen en daarna het uitzwaaien van een volgende generatie.