Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Boeken

Terugluisteren: Nooit meer slapen spreekt de weduwe van Hans Keilson

Hans Keilson (1909-2011) was een schrijver die pas kort voor zijn dood een groot publiek bereikte. Anne Martens van VPRO’s Nooit meer slapen zocht de weduwe van Keilson in New York op vanwege de publicatie van een oorlogsdagboek van Keilson (vanaf 1 uur en 43 minuten).

De Duits-Nederlandse schrijver Hans Keilson (1909), gefotografeerd in 2009 (Foto NRC/Vincent Mentzel)

Hans Keilson (1909-2011) was een schrijver die pas kort voor zijn dood een groot publiek bereikte. Anne Martens van VPRO’s Nooit meer slapen zocht de weduwe van Keilson in New York op vanwege de publicatie van een oorlogsdagboek van Keilson (vanaf 1 uur en 43 minuten).