Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Peaky Blinders

Britse dramaserie over een criminele organisatie. Start van seizoen 2. De Peaky Blinders bende maakt tegen het einde van de Eerste Wereldoorlog de straten van Birmingham onveilig. Met een hoofdrol voor Cillian Murphy als bendeleider en oorlogsveteraan Tommy Shelby. Aan het begin van de jaren 20 lopen de zaken goed voor de Peaky Blinders. De makers wisten zangeres

PJ Harvey te strikken voor een

bijdrage aan de soundtrack. Haar cover van het Nick Cave & The Bad Seeds nummer Red Right Hand is

te horen in de derde aflevering van het seizoen.

BBC 2, 22.00-23.00u.