Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Overheidsfinanciën

Aruba staat er financieel veel slechter voor dan het zegt

Het financieringstekort van Aruba is dit jaar bijna dubbel zo hoog als het land had begroot: 9,3 procent van het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit onderzoek dat Nederland heeft laten doen naar de overheidsfinanciën van het Antilliaanse eiland. Ook de staatsschuld is hoger dan ingeschat (80,7 procent). In juli ging de Arubaanse premier Mike Eman in hongerstaking uit protest tegen de Nederlandse ‘inmenging’ met zijn begroting. Om de financiën op orde te krijgen, zal Aruba veel ambtenaren moeten ontslaan. (NRC)