Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

PSV in blessuretijd onderuit, drie punten voor Feyenoord tegen Luik

Joeri Zjirkov na zijn doelpunt met Douglas (oud- FC Twente). PSV-aanvoerder Giorginio Wijnaldum grijpt naar het hoofd, voormalig Vitesse-back Alexander Büttner wacht zijn teammaats op.
Joeri Zjirkov na zijn doelpunt met Douglas (oud- FC Twente). PSV-aanvoerder Giorginio Wijnaldum grijpt naar het hoofd, voormalig Vitesse-back Alexander Büttner wacht zijn teammaats op. AP / Pavel Golovkin

In de Europa League heeft PSV zichzelf vanavond tekortgedaan tegen Dinamo Moskou. In de Russische hoofdstad werd een verdiend punt diep in blessuretijd weggeven na onhandig uitverdedigen bij een hoekschop: 1-0.

Doelman Jeroen Zoet stompte in de 93e minuut na een corner een weinig gevaarlijke kopbal weg, maar die bal kwam recht in de voeten van routinier Joeri Zjirkov. De oud-speler van onder meer Chelsea schoot de bal daarna gedecideerd voorbij de nog opkrabbelende PSV-goalie.

PSV had gedurende de wedstrijd serieuze kansen om op voorsprong te komen. Georginio Wijnaldum beproefde in de eerste helft doelman Vladimir Gaboelov van dichtbij en Florian Jozefzoon schoot de bal na rust vanuit een moeilijke hoek in het zijnet terwijl spits Jürgen Locadia helemaal vrij stond.

Twitter avatar RikElfrink Rik Elfrink Weer een nederlaag. #PSV had kansen genoeg om te scoren, de aanval was onmachtig voor de goal. #dinpsv

Het verlies in de tweede speelronde van de Europa League-poulefase betekent dat de Eindhovenaren op drie punten blijven staan. Twee weken geleden werd in eigen huis nog gewonnen van het Portugese Estoril.

Feyenoord maakt 3-1

Feyenoord pakte de eerste drie punten in de groepsfase van de Europa League. Vanavond versloeg de club Standard Luik met 2-1. Het winnende doelpunt kwam zes minuten voor tijd van spits Elvis Manu.

Manu liet halverwege de eerste helft juist een kans liggen na een afstandsschot van Jordy Clasie. Vlak voor tijd kon hij furore maken met een bal die via Colim Kazim-Richards en Jens Toornstra voor zijn voeten belandde.

Twitter avatar Feyenoord Feyenoord Rotterdam Een minuut na zijn gemiste grote kans maakt hij het goed: Elvis Manu! Hij schiet Feyenoord in de 84ste minuut op 2-1! #FEYsta #UEL

Feyenoord was vroeg in de tweede helft al op voorsprong gekomen toen Sven van Beek zijn hoofd tegen een ingooi van Nelom zette. Jonathan Viera maakte in de 65e minuut gelijk. Manu zorgde ervoor dat de punten toch in eigen huis bleven.

Sevilla speelde in groep G met 2-2 gelijk tegen Rijeka en gaat daarmee aan de leiding. Feyenoord en Standard hebben drie punten. Rijeka sluit de rij met één punt.

Arrestaties in de kuip

Bij de wedstrijd van Feyenoord tegen Standard Luik in de Kuip in Rotterdam zijn tot nu toe negentien arrestaties verricht, schrijft persbureau Novum. Eerder vanavond braken supporters van Standard uit hun vak, waarna de mobiele eenheid in actie moest komen.