Oslo niet meer in de race om in 2022 de Winterspelen te organiseren

De Olympische Winterspelen van 2022 worden niet in Oslo gehouden. Bij een stemming keerden de Noorse conservatieven zich tegen het financieel ondersteunen van de kandidatuur. In mei had ook de andere partij in de Noorse minderheidsregering zich al tegen financiële ondersteuning uitgesproken. Door de beslissing zijn er nog twee kandidaten in de race. De Chinese hoofdstad Beijing en Alma-Ata in Kazachstan. Eerder haakten Stockholm, Krakau en Lviv al af. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) noemt het een „gemiste kans voor de stad Oslo en voor alle Noren die wereldwijd bekend staan als enorme wintersportfans”, aldus IOC-bestuurder Christophe Dubi. „Bovenal is het een gemiste kans voor de uitstekende Noorse sporters die geen nieuwe olympische hoogten kunnen bereiken in eigen land.” (AP)