Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Bouw

Metrostation Rokin ‘eerder klaar’

Foto’s ANP

Een kartonnen ‘werknemer’ neemt zijn helm af bij de voltooiing van de ruwbouw van metrostation Rokin. De bouwers van de Noord/Zuidlijn markeerden gisteren de afronding met de Amsterdamse vervoerswethouder Pieter Litjens (VVD). Die wees erop dat de bouw van de door vertraging en kostenstijgingen geplaagde metrolijn nu op schema ligt. Het station Rokin is volgens hem zelfs eerder klaar dan gepland. Deze week begint de afbouwaannemer voorbereidingen voor de spooraanleg in de buis. Litjens: „Alles is erop gericht in 2017 klaar te zijn.”