Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Nog even zonnig

Boven IJsland is op de weerkaart een lagedrukgebied te zien, met de bijbehorende storingen die zich al boven de Britse Eilanden bevinden. In onze omgeving is er momenteel nog sprake van hogedrukinvloed en daar profiteren wij morgen en zaterdag nog van. Vanavond neemt de wind flink af en zo wordt het in de nacht steeds mistiger. Morgen start de dag dan ook op grote schaal met nevel en mist. Na het oplossen van het ochtendgrijs zijn er flinke zonnige perioden. Daarbij loopt de temperatuur hoog op met 18 graden op de Waddeneilanden tot 22 graden in Limburg. De zaterdag verloopt nog tot in de avond fraai, maar geleidelijk zien we in het westen van het land al meer wolken. Een storing trekt uiteindelijk in de avond en ook zondag over ons land. Daarbij gaat het regenen en wordt het ook een stuk koeler.