Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Mensenrechten

Banksy beschuldigd van racisme

Foto Banksy.co.uk
Foto Banksy.co.uk

Een nieuwe muurschildering van de Britse graffitikunstenaar Banksy op een openbaar toilet in Clacton-on-Sea is verwijderd na een klacht wegens racisme. In de badplaats in Essex is binnenkort een verkiezing omdat een Lagerhuislid uit de plaats overstapte van de Tories naar de extreem-rechtse UK Independence Party. Op de schildering zijn vier duiven te zien die met borden (‘Migrants not welcome’, ‘Keep off our worms’) aan een meer exotische vogel duidelijk maken dat hij niet welkom is. (NRC)