Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Hidden Kingdoms

Start van een driedelige natuurserie over het leven van kleine dieren in de bossen en de jungles. In Hidden Kingdoms volgen we de diertjes tijdens hun dagelijkse strijd tegen het weer, roofdieren en de mens. Een perspectief op werelden die doorgaans volledig verborgen blijven. Gefilmd in bijzonder landschappen – van savanne en woestijn tot jungle en bos – en zelfs in de grote stad, waar beestjes voortdurend vechten om te overleven. In de eerste aflevering volgen we de sprinkhaanmuis, een nachtroofdier dat zelfs de dodelijkste schorpioenen uit het Wilde Westen de baas is.

NPO 1, 20.30-21.30u.