Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Bureau Marokko

NPO 3, 21.00-21.55u.

In Bureau Marokko (BNN-VARA) gaan Frank Evenblij en Erik Dijkstra op zoek naar antwoorden op vaak terugkerende vragen over Marokkanen in Nederland.

In navolging van Bureau Sport keren onderdelen als ‘Meedoen met’ en ‘de Verhoorwagen’ terug.

In dit vrolijke, maar ook kritische programma testen de mannen bijvoorbeeld hoeveel de gemiddelde Nederlander – naast alle stereotyperingen – weet van de Nederlandse Marokkaan. Maar ze gaan vooral in gesprek met Marokkanen zelf om meer te weten te komen over hun gedachten en leefwereld. Daarnaast is er iedere week een item over het Rif-gebergte. Hier komt namelijk 80 procent van de Marokkanen in Nederland vandaan.

In ‘Bureau Marokko zoekt uit’ wordt iedere week een vraagstuk opgelost met profvoetballer Khalid Boulahrouz. Ook is er een wekelijkse column door jonge Marokkanen en een brief van iemand uit de gevangenis. Tot slot is er aandacht voor de geschiedenis van de Nederlandse Marokkaan.

Met dit programma willen Evenblij en Dijkstra een completer en objectiever beeld proberen te geven van de Nederlandse Marokkaan. Bureau Marokko is vanaf vanavond vier keer te zien.