Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Op de bon

Op de beruchte kruising Maliebaan/Nachtegaalstraat in Utrecht, waar hordes fietsers dagelijks door rood rijden, werd afgelopen dinsdag een grote politiecontrole gehouden.

Met tientallen tegelijk gingen ze op de bon. Bij het passeren van een waarschijnlijk zojuist aangehouden bakfietsmoeder, op weg naar de basisschool met haar zoontje van ongeveer 5 jaar, ving ik de volgende verklarende uitleg op die moeder aan zoontje gaf:

„Stoplichten zijn soms een heel klein beetje kapot, dan moeten de mensen veel te lang voor rood wachten.”