Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Hockeytrainer filmde al sinds 1999 in dameskleedkamers’

Foto ANP/Sander Koning

De hockeytrainer die ervan verdacht wordt heimelijk honderden meisjes in kleedkamers te hebben gefilmd, heeft dit vermoedelijk al sinds 1999 gedaan. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat Luigi C. dit sinds 2006 deed.

Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag. Het voorarrest van de 45-jarige Luigi C. is met zestig dagen verlengd:

Twitter avatar Het_OM Openbaar Ministerie Hoofdverdachte in onderzoek naar heimelijk filmen in kleedkamer hockeyclub langer vast: Op woensdag 1 oktober … http://t.co/E8mpkwmFXg

Een andere verdachte van 61 jaar uit Wassenaar is inmiddels geschorst. Hij wordt niet verdacht van het filmen van de meisjes, maar hij zal zich nog wel moeten verantwoorden voor het bezit van kinderporno. De man blijft onder toezicht staan van de reclassering.

Beelden zijn niet verder verspreid

De politie baseert het vermoeden dat C. al in 1999 opnames maakte op een video die uit dat jaar stamt. Onderzoekers herkenden de kleedkamer van HDM op die beelden. C. was in 1999 als trainer bij de club begonnen.

C. vertrok in 2006 bij HDM om aan de slag te gaan bij HGC. Het was bij die club waar C. eerder dit jaar werd betrapt, nadat bij een 61-jarige man uit Wassenaar een aantal dvd’s was aangetroffen met beelden uit de dameskleedkamer van HGC. Onderzoek leidde vervolgens naar C., die later bekende de meisjes te hebben gefilmd door een camera in een locker te plaatsen.

Niet alleen speelsters van HGC zijn zo gefilmd, maar ook die van bezoekende clubs. Volgens het OM gaat het om hockeysters van in totaal 36 clubs.

Het OM meldt daarnaast dat de beelden die C. maakte niet verder zijn verspreid. Wel is het zo dat er een derde verdachte in beeld is bij wie de beelden van de kleedkamers ook zijn aangetroffen. Dat materiaal wordt nog onderzocht; pas dan zal het OM over verdere stappen nadenken tegen de man.