Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Capri-Sun het meest misleidende product

Het zoete kinderdrankje Capri-Sun Multivitamin is uitgeroepen tot meest misleidende product van het jaar. Fabrikant Coca-Cola wint daarmee het Gouden Windei van voedselwaakhond Foodwatch. Die organisatie stelde een shortlist met misleidende producten samen. Meer dan 26.000 consumenten kozen uiteindelijk de ‘winnaar’. Ruim 10.000 stemmen gingen naar Capri-Sun, dat als ‘drank met vruchtensappen en bronwater’ wordt aangeprezen, terwijl één pakje van 200 ml omgerekend bijna vijf suikerklontjes bevat. Op de tweede plaats eindigde de ambachtelijke rundervink van Albert Heijn, die vijf verschillende soorten suiker bevat.