Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Winkels

Zowel Coca-Cola als Pepsi doet nu stevia in je cola

Er is een nieuwe cola-oorlog uitgebroken. Coca-Cola kondigde een aantal weken terug de nieuwe variant ‘Life’ aan. Nu komt concurrent Pepsi met een tegenzet: ‘True’. Beide worden gemaakt met de natuurlijk zoetstof Stevia.

De frisdrankmakers liggen onder vuur vanwege hun rol in de Amerikaanse obesitas-epidemie. Ze hebben de verkoop van frisdrank dit jaar met 7,5 procent zien dalen. In gezonde varianten zien zij hun redding.

Als de klassieke uitdager van Coca-Cola zoekt Pepsi naar nieuwe marketingmethoden. Pepsi True zit niet alleen in een groen blikje, net als de nieuwe Coke, maar wordt eerst exclusief op Amazon verkocht. Dus als je wilt weten hoe deze ‘mid-calorie’ cola smaakt, heeft naar de winkel gaan geen zin. Grootste hindernis in deze cola-oorlog: de bittere nasmaak van stevia, waar consumenten vooralsnog niet erg enthousiast over lijken te zijn.