Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Speelfilm

The Disappearance of Alice Creed

(J. Blakeson, 2009). Vorige week opende de speelfilm Bloedlink het Nederlands Film Festival, waarna hij ook in de bioscopen ging draaien. Het is de remake van The Disappearance of Alice Creed, die vanavond op televisie te zien is.

Het speelfilmdebuut van de Engelse scenarist J. Blakeson heeft niet meer nodig dan een gebarricadeerd appartement, twee mannen en een meisje. De thriller leunt sterk op een ingenieus in elkaar geknutselde plot: alles wat je erover zegt, is al te veel. Met Gemma Arterton, Martin Compston en Eddie Marsan.

Net 5, 20.30-22.30u.