Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Shall We Dance

(Peter Chelsom, 2004). Hollywood-remake van Japanse film uit 1996. In Japan is dansen in het openbaar niet geaccepteerd. Het origineel is dan ook het verhaal van een ogenschijnlijk gelukkig

getrouwde zakenman voor wie de danswereld gelijk staat aan zonde en overspel. In de Amerikaanse versie, met Richard Gere in de hoofdrol en Jennifer Lopez als bekoorlijke danslerares, ontbreekt het Japanse aspect van dans als maatschappelijk taboe. Gere’s vrouw (Susan Sarandon) komt via een louche detective achter het verborgen leven van haar echtgenoot.

RTL8, 20.30-22.35u.