Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Europese nederlagen Sneijder en Afellay

Wesley Sneijder heeft met Galatasaray een forse nederlaag geleden in de Champions League. Arsenal was woensdag in eigen huis met 4-1 te sterk. Danny Welbeck scoorde drie keer voor de Londense ploeg, Alexis Sanchez een keer. Na rood voor Arsenal-doelman Wojciech Szczesny benutte Burak Yilmaz een strafschop. Het duel werd even stilgelegd nadat Turkse fans vuurwerk op het veld hadden gegooid.

Bij Arsenal en Galatasaray in poule D had Borussia Dortmund geen moeite met Anderlecht, waar Bram Nuytinck de hele wedstrijd speelde. In Brussel wonnen de Duitsers met 3-0. Ciro Immobile scoorde na drie minuten, invaller Adrian Ramos voerde in de tweede helft de score met twee treffers op.

Ook Ibrahim Afellay kende met Olympiakos Piraeus een slechte avond. De Griekse club verloor op bezoek bij Malmö FF met 2-0 en Afellay werd tien minuten voor tijd gewisseld. Oud-Ajacied Markus Rosenberg scoorde in de 42e en de 82e minuut voor Malmö. De Zweedse club doet nu mee in poule A, want alle clubs staan daarin op drie punten na een zege 1-0 van Atlético Madrid op Juventus. Arda Turan scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer.

Real Madrid won in poule B met moeite van Ludogorets. In Sofia werd het 2-1. Marcelinho bracht de Bulgaarse debutant in de Champions League op voorsprong. Cristiano Ronaldo miste daarna een strafschop, maar kreeg later in de wedstrijd een herkansing die hij wel verzilverde. Pas een kwartier voor tijd maakte Karim Benzema de winnende goal. Real staat nu eerste in de groep B, na winst in de eerste wedstrijd op Basel. De Zwitserse kampioen won thuis van Liverpool met 1-0 door een goal van Marco Streller.

Bayer Leverkusen won in poule C met 3-1 van Benfica. Stefan Kiessling opende in de 25e minuut de score door een door doelman Júlio César losgelaten bal binnen te schieten. De Braziliaan kreeg een schot van Heung-Min Son niet klemvast. De Zuid-Koreaan tekende zelf voor de tweede goal, maar na rust kwam Benfica via Salvio terug tot 2-1. Even later was er een strafschop voor Leverkusen die door Hakan Çalhanoglu werd benut.

In de poule van Leverkusen en Benfica speelden Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco 0-0 gelijk. Die laatste twee ploegen hebben vier punten, Leverkusen heeft er drie. Benfica is zonder punten. (Novum)