Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Taiwan steunt protesten in Hongkong

De regering van Taiwan heeft gisteren steun uitgesproken voor de protestbeweging in Hongkong. President Ma Ying-jeou verklaarde dat China zich moet houden aan de belofte van autonomie. „Als Hongkong volledig kiesrecht krijgt, zullen de betrekkingen tussen het vasteland en Taiwan verbeteren”, zei Ma. Anders zal de antipathie onder de bevolking van Taiwan jegens het buurland volgens hem toenemen. De inwoners van Hongkong mogen in 2017 voor het eerst hun eigen leider kiezen, maar hun keuze is beperkt tot door de Chinese regering goedgekeurde kandidaten. De betogers eisen dat China zich niet met de stembusgang bemoeit.