Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Bennett (88) oudste nr. 1-artiest

Crooner Tony Bennett (88) is de oudste artiest die op de eerste plaats staat van de Billboard 200, de wekelijkse lijst met best verkochte cd’s in de Verenigde Staten. Een week geleden bracht hij samen met de 60 jaar jongere popdiva Lady Gaga het duettenalbum Cheek to Cheek uit. Van de cd werden in de eerste week 131.000 exemplaren verkocht. Bennett verbeterde zijn eigen record. In 2011 stond de toen 85-jarige zanger met zijn album Duets ook al op de eerste plaats. (NRC)