Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Louvre binnenkort alle dagen open

De drie best bezochte musea van Frankrijk, het Louvre, Musée d’Orsay en het paleis van Versailles, zullen binnenkort zeven dagen per week geopend zijn. Daartoe heeft de Franse overheid gisteren besloten. Nu zijn de betreffende musea nog één dag in de week gesloten. Tot de verruimde openstelling is besloten om het publiek, dat nu vaak lang in de rij moet staan, meer kans te geven de musea te bezoeken. Het Louvre ontvangt jaarlijks 9,2 miljoen bezoekers, Versailles 7 miljoen en Orsay 3,5 miljoen. (AFP)