Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

Ontslagronde bij New York Times

The New York Times gaat circa honderd mensen ontslaan, meldde de Amerikaanse krant gisteren. Van de 1.250 redacteuren verliest 7,5 procent zijn baan. Verder vallen ontslagen in het management. Ook wordt de pas gelanceerde site NYT Opinion opgeheven, omdat het te weinig abonnees heeft. Volgens de uitgever zijn de ontslagen noodzakelijk om in de digitale toekomst van de krant te blijven investeren. De NYT heeft een print oplage van 680.000 (doordeweeks); er zijn 1,3 miljoen digitale abonnees.