Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Angst in veel details

The Boxtrolls , een stopmotion-animatie, gaat over een zeer actueel onderwerp: laten we ons angst aanpraten of moeten we echt bang zijn?

In deze film is dat angst voor boxtrollen: in oude kartonnen dozen geklede creaturen, in werkelijkheid lieve wezentjes. The Boxtrolls is duister, met tamelijk absurde humor die ouders zal aanspreken. Soms zit het wat rusteloze tempo het inventieve uiterlijk van de film in de weg, met veel details die erom vragen rustig bekeken te worden. Het maakt van The Boxtrolls bij uitstek een film om ook nog eens rustig thuis op dvd te kijken en te bewonderen.