Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Knokken gaat toch lekkerder met een echte controller

Met bijna religieus fanatisme worden vechtspellen in de Smash Bros.-serie door fans gevolgd, geanalyseerd en gespeeld. Die fans krijgen deze week te maken met een lastige verleiding als de 3DS-versie van de nieuwste Smash Bros. in de winkels ligt. Eigenlijk wachten ze op de Wii U-versie, die pas eind dit jaar verschijnt maar die je laat knokken zoals het hoort: met vier vrienden op de bank en échte controllers. De 3DS-ervaring kan daar gewoon niet aan tippen, ook al is Smash Bros. knap in 3DS-vorm gekneed, met een overweldigend aantal figuurtjes, spelstanden, aanpassingsmogelijkheden en vrij te spelen extra’s. Het grote voordeel is dat je nu ook buitenshuis kunt spelen. Toch blijft het gevoel hangen dat dit de profeet is, en de Messias nog moet komen.