Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Boeken

Gulliver’s Travels

Komiek Jack Black speelt de hoofdrol in deze modernisering van Jonathan Swifts klassieke satire Gulliver’s Travels uit 1726. De film begint in New York, waar Lemuel Gulliver

al tien jaar in de postkamer van een krant werkt. Maar dan komt hij terecht bij de Lilliputters, kleine wezentjes die constant oorlog voeren met het leger van het naburige eiland Blefuscu. Eerst zijn ze nog doodsbang voor de reus Gulliver, maar als hij hen helpt met het verslaan van hun vijanden wordt hij de grote held.