Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Opvoeden

Enge potloodschetsen

Zelden doet een horrorgame denken aan de klassieke videoclip van ‘Take on Me’. Toch is dat het eerste wat te binnen schiet bij de potloodschetsen waaruit Murasaki Baby is opgetrokken. Al vervliegt de vergelijking zodra duidelijk wordt wat je moet doen. Als speler neem je een baby aan de hand in haar nachtmerries en krijg je de ogenschijnlijk simpele taak haar ballon niet te laten klappen. Vervolgens blijkt dat je tegelijkertijd vijanden op afstand dient te houden én de achtergrond moet manipuleren met de touchpad achterop de PlayStation Vita. Het lijkt dan een soort ‘Twister voor je vingers’ te worden. Hoewel dit nogal eens binnensmonds gevloek oplevert, laat dit Italiaanse spel zich door zijn verfrissende uitdaging uiteindelijk niet gemakkelijk wegleggen.