Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Doden na explosies bij school in Homs

Een foto, vrijgegeven door persbureau Sana, van de plek van de aanslag.
Een foto, vrijgegeven door persbureau Sana, van de plek van de aanslag. Foto AFP/Sana

Bij een dubbele bomaanslag in de Syrische stad Homs zijn vandaag ten minste zeventien mensen om het leven gekomen, onder wie tien schoolkinderen. Na het einde van de lessen werden twee bommen tot ontploffing gebracht, meldt persbureau AP.Zeker 56 mensen raakten gewond.

De aanslagen vonden plaats in de overwegend alawitische wijk Akrama. Daar wonen veel mensen die trouw zijn aan de Syrische president Bashar Assad, die tot dezelfde shi’itische geloofsgroep behoort.

Volgens persbureau AFP, dat onder meer op basis van staatspersbureau Sana melding maakt van achttien doden, ontplofte eerst een autobom bij een eerste school. Die werd een paar minuten later gevolgd door een zelfmoordaanslag bij een andere school. Volgens AP vonden de aanslagen plaats bij één school.

Homs, de derde stad van Syrië, gold lange tijd als de hoofdstad van het verzet tegen het regime van Assad. Rebellen trokken zich in mei grotendeels terug uit de stad als onderdeel van een bestand met het regime.