Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Champions League: Real wint moeizaam, Sneijder lijdt nederlaag

Real Madrid won vanavond (met moeite) van het Bulgaarse Ludogorets. De Champions League-wedstrijd resulteerde in een 2-1. Intussen was Arsenal te sterk voor Galatasaray – een nederlaag voor Wesley Sneijder.

Alexis Sanchez (R) viert de 3-0 van Arsenal met Mesut Ozil (L).
Alexis Sanchez (R) viert de 3-0 van Arsenal met Mesut Ozil (L). Foto EPA / Gerry Penny

Real Madrid won vanavond van het Bulgaarse Ludogorets - zij het met moeite. De Champions League-wedstrijd resulteerde in een 2-1. Treffers aan de kant van Real kwamen van Christiano Ronaldo en Karim Benzema.

Wesley Sneijder heeft met het Turkse Galatasaray een forse nederlaag geleden. Arsenal was met 4-1 te sterk. Danny Wellbeck scoorde drie keer, Alexis Sanchez één keer. Na rood voor Arsenal-doelman Wojciech Szczesny scoorde Burak Yilmaz via een strafschop; het enige tegendoelpunt van Galatasaray.

En de rest?

Dortmund wint, Olympiakos verliest met 2-0

In dezelfde poule had Borussia Dortmund geen moeite met Anderlecht. In Brussel won Dortmund met 3-0. Ciro Immobile scoorde na drie minuten, invaller Adrian Ramos voerde in de tweede helft de score op met twee treffers.

Ook Ibrahim Afellay kende met Olympiakos Piraeus een slechte avond. De Griekse club verloor bij Malmö FF met 2-0. Afellay werd tien minuten voor tijd gewisseld. Oud-Ajacied Markus Rosenberg scoorde in de 42e en de 82e minuut voor Malmö. De Zweedse club doet nu mee in poule A, want alle clubs staan daarin op drie punten na een zege van Atlético Madrid op Juventus. Arda Turan scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer.

Benfica nog altijd zonder punten

Bayer Leverkusen won in poule C met 3-1 van Benfica. Stefan Kiessling opende in de 25e minuut de score door een door doelman Julio Cesar losgelaten bal binnen te schieten. De Zuid-Koreaan Heung-Min Son maakte een tweede goal, maar na rust kwam Benfica via Salvio terug tot 2-1. Een latere strafschop voor Leverkusen werd door Hakan Çalhanoglu benut.

In de poule van Leverkusen en Benfica speelden Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco eerder al met 0-0 gelijk. Die laatste twee ploegen hebben vier punten, Leverkusen heeft er drie. Benfica moet het nog altijd zonder punten doen.