Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Bye bye creeps!

Je kunt een stukje tape gebruiken. Of een pleister. Maar deze nope – een piepklein magneetje – is de chique oplossing om gluurders via je webcam op afstand te houden. De nope schuif je over je webcam van je laptop, computer of tablet. Speciaal om de creeps die je computer hacken en meekijken met je webcam wat minder kijkplezier te geven. Toegeven, de kans is klein dat jij het slachtoffer bent. Maar ben je nu aan het pielen met tape, dan kun je net zo goed een wat duurzamer oplossing gebruiken. Het kost bijna niets –voor 5,50 euro heb je ’m in huis – en het staat sowieso professioneler. Je schuift het magneetje opzij als je de camera wél wilt gebruiken. Ook de dunste laptops sluiten gewoon nog met het magneetje. De campagne loopt op Kickstarter, je hebt nog 48 dagen om ’m te bestellen.