Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Bestuurder van monstertruck in Haaksbergen komt vrij

Politie bij de monstertruck die tijdens het evenement in Haaksbergen in het publiek gereden is.
Politie bij de monstertruck die tijdens het evenement in Haaksbergen in het publiek gereden is. Foto ANP / Vincent Jannink

De chauffeur van de monstertruck, die zondag in Haaksbergen bij een ongeval betrokken was, komt vandaag vrij. Dat schrijft het Openbaar Ministerie (OM). De man blijft wel verdachte.

De bestuurder, Mario D., reed zondag met zijn monstertruck op het publiek in tijdens het evenement AutoMotorSportief in Haaksbergen. Daarbij vielen drie doden en 31 gewonden. Van hen liggen er dertien nog in een ziekenhuis.

Het onderzoek

Wel gaat het onderzoek naar het incident gewoon verder. Dat richt zich vooral op de rol van de chauffeur, op het voertuig, op de vergunningen en op de organisatie van het evenement. Het onderzoek is complex, dus resultaten worden voorlopig nog niet verwacht.

Bijna honderd getuigen hebben zich bij de politie gemeld. Zij worden de komende dagen schriftelijk benaderd.

Een man legt bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het ongeluk met een monstertruck.

Een man legt bloemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het ongeluk met een monstertruck. Foto ANP / Vincent Jannink

Vrijdag is er in Haaksbergen een stille tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het ongeluk, schrijft de organisatie Herdenking Haaksbergen op Facebook. De tocht begint om 19.00 uur op de markt.