Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Indringer Witte Huis kwam veel verder dan eerst gezegd

De man die vorige week het Witte Huis wist binnen te dringen kwam verder dan de Secret Service, verantwoordelijk voor Obama’s beveiliging, heeft gezegd, blijkt uit onderzoek door The Washington Post. De indringer, de met een mes gewapende Omar Gonzalez, blijkt na binnenkomst langs een bewaker te zijn gekomen. Hij rende verder en werd pas gepakt aan het eind van de East Room, een ontvangstruimte. De deur was niet op slot, de alarminstallatie stond op stil, een waakhond werd niet losgelaten. Voor de voordeur was geen wacht aanwezig. De baas van de Secret Service, Julia Pierson, zou vandaag verhoord worden. (NRC)