Terugkijken: eerste optreden van ververst DWDD-boekpanel

Vanavond was het dan zover: een ververst DWDD-boekpanel maakte voor het eerst haar opwachting op ‘de laatste dinsdag van de maand. Komen ook hun tips in de bestsellerlijsten? Want dat is wel een conclusie die we na twee seizoenen DWDD-boekpanel kunnen trekken: het format slaat aan. De ‘boeken van de maand’ die de afgelopen twee

Het ververste DWDD-Boekpanel Screenshot DWDD

Vanavond was het dan zover: een ververst DWDD-boekpanel maakte voor het eerst haar opwachting op ‘de laatste dinsdag van de maand. Komen ook hun tips in de bestsellerlijsten?

Want dat is wel een conclusie die we na twee seizoenen DWDD-boekpanel kunnen trekken: het format slaat aan. De ‘boeken van de maand’ die de afgelopen twee jaar door het boekpanel werden uitgekozen, kwamen bijna zonder uitzondering terug in de CPNB bestseller top-60: de wekelijks op woensdag ververste lijst van bestverkochte boektitels in Nederland. Het format was zelfs zo’n succes dat ook RTL Boulevard het ging inzetten. Met minder succes, zo lijkt het.

Dat het vorige boekpanel van DWDD, met daarin boekhandelaren Gerda Aukes, Monique Burger, Ronnie Terpstra en Wim Krings, het veld moest ruimen werd eind mei van dit jaar bekend. Een redacteur van het tv-programma zei daar toen over:

‘DWDD wil altijd nieuwe gezichten introduceren, vandaar. We waren wel heel blij met de vier die het de afgelopen twee jaar hebben gedaan.’

Een troost: de nieuwe leden van het DWDD-boekpanel zijn ook allen boekhandelaar: Veronie Snijder-Kramer (Boekhandel Kramer, Winterswijk), Grietje Braaksma (inkoper boeken bij de Bijenkorf), Casper Luckerhof (Kennemer Boekhandel, Haarlem) en Wouter Cajot (’t Stad Leest, Antwerpen). Hun vuurdoop ziet u hier.

    • Roderick Nieuwenhuis