Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Familie De Mol afgeperst en bedreigd in brieven

John de Mol en Linda de Mol eerder dit jaar tijdens het prijzengala De TV-Beelden.
John de Mol en Linda de Mol eerder dit jaar tijdens het prijzengala De TV-Beelden. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Linda en John de Mol worden in brieven afgeperst en bedreigd. In de brieven wordt de mediamagnaat onder druk gezet geld te geven anders worden zijn zus, haar kinderen en andere naasten iets aangedaan. Dat is te lezen op de website van Opsporing Verzocht, dat vanavond aandacht besteedt aan de zaak.

De politie maakte eerder vandaag bekend bezig te zijn met een onderzoek naar afpersing en bedreiging van John en Linda de Mol. Volgens de politie wordt John de Mol sinds oktober vorig jaar afgeperst en Linda de Mol sinds diezelfde tijd bedreigd door één of meerdere personen. Van een man die met de afpersing en bedreiging te maken zou hebben wordt vanavond een compositietekening getoond in Opsporing verzocht.

Eind vorig jaar kwam al naar buiten dat John werd lastiggevallen. Een woordvoerder van de familie zei destijds dat er rond Linda echter geen specifieke zaak of bedreiging speelde. “Toen speelde er niks concreets, maar daarvoor en daarna wel”, aldus de woordvoerder vanmiddag tegen persbureau Novum. Verder wil hij geen uitspraken doen over de kwestie.

De politie zegt voorafgaand aan de uitzending verder geen mededelingen te doen over het onderzoek.