Opwindende swing

Vorig week toonde het wonderlijke koppel (hij 88, zij 28) hun nieuw gevonden, wat paradoxale muziekchemie op een persconferentie in Brussel. Lady Gaga, eigenlijk Stefani Germanotta, kon er haar respect voor Tony Bennett niet genoeg onderstrepen. Met op haar bovenarm het bewijs: een tatoeage van een door Bennett getekende trompet.

De popdiva kan nog maar moeilijk choqueren. En dat haar popkunsten hun glans verliezen, noteert de muziekpers af en aan. Verrassend leuk is daarom juist dit album met Bennett, dat het met een belegen repertoirekeuze uit het good old ‘American Songbook’ niemand moeilijk maakt, maar wel hoge verwachtingen schept. Enige bluf is de grenzen opzoekende Gaga natuurlijk niet vreemd, maar dit swinggenre ligt de zangeres met haar vliesdunne doch krachtige geluid echt lekker. Cheek to Cheek heeft elf nummers – negen samen en voor elk nog een solostuk. Het leukst zijn de uptempo nummers die met de nodige schalksheid en tongue in cheek achtbanen zijn met opwinding in de bochten. Het is vermakelijk, tot en met het lichte, scherp getimede slot ‘It Don’t Mean A Thing’.

    • Amanda Kuyper